Levendiger en mooier

Levendiger en mooier

shutterstock_249506653

5 jaar ouder, 10 jaar bruisender

Lichamelijk verval, we zien er allemaal tegenop. En smeren en botoxen er op los. De realiteit is dat je zelf vaak de enige bent die in paniek raakt van ‘weer een rimpel erbij’. Als iemand al denkt; wat ben jij oud geworden, dan gaat dat eerder over je uitstraling en je mate van levendigheid, dan over iets anders.

Jonge God of ouwe taart

‘Je bent zo oud als je je voelt’, wordt er weleens gezegd. ‘Leeftijd is slechts een nummer.’ En dat klopt. Het maakt niet uit of je twintig, dertig, vijftig of tachtig bent. Je kunt je op elke leeftijd voelen als een jonge god, een ouwe taart, of iets wat daar tussenin zit.

Jeugdig elan

Wat je voelt en denkt wordt jouw realiteit en zend je uit. Niet alleen naar jezelf, maar ook naar de buitenwereld. En daarmee trek je alles aan wat daarbij hoort. Ben je het jeugdige elan kwijt? Dan heeft dit impact op alle facetten van je leven. Op wat je durft te wensen, wat je doet en laat, aangaat en laat liggen.

De invloed van stress

Als er iets funest is voor je levenslust en uitstraling, maar ook voor je gezondheid en brein, dan is het stress. Stress sloopt. Het brandt je op, tekent je gezicht, vermorzelt je passie, verplettert je geluk en dood de lust om voluit te leven. Kortom, het maakt je oud, ongeacht welke leeftijd je ook in jaren telt.

Oorzaak en invloed

Stress veroorzaak je zelf. Het ligt niet buiten je, al denk je misschien van wel. Het wordt niet veroorzaakt door de omstandigheden, of door wat anderen doen of juist nalaten. Maar wel door welke gedachten jij er over hebt en hoe jij daar mee omgaat.

En dat is trouwens goed nieuws. Het betekent dat je er invloed op kunt uitoefenen. 5-10 leert je hoe!

Onderzoek

Stress is niet het enige dat je oud maakt, uitblust en de sjeu van het leven teniet doet. Pieter Frijters onderzocht meer dan 20 jaar wat mensen vitaal houdt, zowel fysiek als mentaal. Hij bracht zijn bevindingen samen in het boek ‘5 jaar ouder, 10 jaar jonger – de geheimen voor een spannender, creatiever energieker en lustiger leven.’

De wet van 90 procent

Het is één van de belangrijkste ontdekkingen ooit: Hoe je je voelt wordt voor 90 procent bepaald door je algehele visuele systeem. Deze omvat je gezichtsvermogen en je innerlijke verbeeldingskracht. Je leert beide in overeenstemming te brengen en te houden. Je krijgt hiervoor praktische tips en oefeningen.

Gedachtenmanagement

Het leren managen van het denken is een belangrijke stap als je mooi en levendig wilt zijn en blijven. 5-10 biedt je gereedschappen waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt.

Ook leer je:

 • De neuroplasticiteit van je hersenen stimuleren en het emotionele leven van je hersenen verbeteren
 • Krachtige verjongende besluiten nemen
 • Vitale doelen stellen en bereiken
 • Superenergie activeren en laten stromen
 • Gelukhormonenproductie positief beïnvloeden
 • Productief denken
 • Mentale kracht doelgericht inzetten

En krijg je:

 • Powermiddelen tegen stress
 • Adviezen over voeding die je lichaam en brein vitaliseren
 • De laatste updates hoe je alzheimer zoveel mogelijk kunt voorkomen
 • Tips om je seksleven te verbeteren

 

5 jaar cover

Bestel hier het boekTrainingen

Ja, ik wil GRATIS tips en oefeningen cadeau!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.